torstai 30. lokakuuta 2008

Vaatteet tekevät naisen?

Olen niukkaakin niukempaan opiskelijabudjettiini nähden hieman turhan innokas shoppailija, ja katsastan pohjoisen asemapaikkani vaateliiketarjonnan useita kertoja viikossa. Useita täyteläisiä siskojani vaivaava vastahakoisuus lähteä vaateostoksille tuhdissa kunnossaan ei minua estä tuhlaamasta vähiä roposiani ihanaan XL-kokoiseen turhuuteen.

Mistä kaltaiseni keijunpulska neito sitten löytää riittävän suuria vaatteita? Kokoni vaihtelee välillä 44-48 liikkeestä ja vaatemerkistä riippuen. Olen siinä määrin pieni pullukka, että löydän vielä vaatteita useimmista kaupoista Fiorellaa ehkä lukuunottamatta (mikä menetys). Tavallisten mallistojen isoimmat ja deluxe-kokoisten pienimmät yksilöt päätyvät vaatekaappiini, mutta kotimaista huippumuotoilua edustavan vartaloni vaatettaminen tuottaa kuitenkin aika ajoin pientä päänvaivaa.

Housuostoksilla tuskastelen usein isompien kokojen lahkeenpituutta. Tarkoittaako suuri koko myös huikeaa mittaa? Olen 170-senttinen, mutten erityisen pitkäsäärinen yksilö, joten ylimääräistä kangasta jää usein puolen säärenmitan verran (pieni liioittelu sallittakoon). En osaa edes kuvitella, mistä lyhyemmät siskot löytävät housunsa. Toinen murheenkryyni taas on runsas poveni, jota ei ole suunniteltu tasapaksulle naisvartalolle suunnattua vaatemuotia silmälläpitäen. Trikoopaidat ovat asia erikseen, mutta mikäli löydän vyötäröltä hyvin istuvan paitapuseron on etuvarustukseni ahtaminen samaan vaatekappaleeseen mahdoton tehtävä. Povekkaana yksilönä myös kaula-aukot tuottavat harmaita hiuksia. Varsin kiltit t-paidatkin muuttuvat päälläni varsin kyseenalaisen näköisiksi anteliaammista päänteistä nyt puhumattakaan.

Sopivankokoisia ja viehättäviä alusvaatteita etisessäni joudun usein kääntymään erikoisliikkeiden puoleen, mikä on minusta käsittämätöntä. En voi olla Suomen ainoa nainen, jonka kuppikoko on isompi kuin useimpien kauppojen huikean suuri D. Mikäli isompia löytyy, valikoima käsittää parhaimmillaan kolmet erimalliset ja erikokoiset liivit, joista tarkoituksena on valita vähiten huonosti istuvat 30 euron hintaan - kiitos, näkemiin.

En kuitenkaan erityisemmin arvosta tuhtien tätien huomioon ottamista imelästi nimetyillä erityismallistoilla (Generous, Big is Beautiful etc). Mallit ovat usein mielikuvituksettomia telttoja, joiden tylsyyttä pyritään kompensoimaan räikeillä kuoseilla. Yritä sitten tuntea olosi viehättäväksi pukeutuneena valtavaan määrään rumaa kangasta. Olen usein myös miettinyt miksi Seppälän Great Girls-mallistossa kokoni on lempeä 36/38. Eivätkö lihavat leidit kestä totuutta?

6 kommenttia:

 1. Hei, olipa mukava sattuma, että löysin blogisi, kirjoitat hyvin. Täytyykin alkaa seurailemaan :)

  Paljonko painat oikeasti, anteeksi henkilökohtainen kysymys, mutta jäin miettimään sitä, koska olen samanpituinen kuin sinä ja käytän samankokoisia vaatteita. Olen painoindeksin mukaan lievästi ylipainoinen. Minulla kaikki läski on mahassa, joten olet todella onnekas jos sinulla on rasvaa kertynyt näyttäviin paikkoihin rintoihin ja peppuun :)

  Vaikka monissa vaatteissa koot loppuvat 42-44 niin silti on mukavaa olla juuri tämän kokoinen, voi valikoida sekä normaalimallistoista, että "läski"mallistoista parhaat, toisesta ottaa isoimman, toisesta pienimmän koon!

  VastaaPoista
 2. Komppaan Aurumia, kirjoitat oikein mukavasti ja vetävästi.

  Samaa mieltä muuten noista rintaliiveistä. Ns. tavallisista kaupoista ei millään löydä tarpeeksi isoja kuppeja nykyään, tuntuu että kaikkien odotetaan olevan b ja c-kuppeja. Erikoisliikkeissä tottahan toki löytyy mutta niin löytyy sitä ekstra-hintaakin.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommenteista, on mukava jos joku tykkää. Ajattelin, että täytyy XL-leidejä muukin kiinnostaa kuin ainainen laihdutusraportointi. :) Aurumille tiedoksi, että painan todellakin sen ca sata kiloa, ehkä hieman alle vielä toistaiseksi. Minulla on painavat luut, katsokaas. ;)

  VastaaPoista
 4. Voi että, samoista asioista napisee tämäkin keijukainen :D Tsemppiä meille naisille isoilla ännillä! :D

  VastaaPoista
 5. Jepjep huraa, Indi rulaa! :)

  VastaaPoista
 6. Menee toki erikoisliikehintoihin, mutta Bravissimolla on runsaiden rintaliivien lisäksi myös uhkeapovisille mitoitettuja vaatteita. Kannattaa vilkuilla varsinkin ale-kampanjoiden aikaan.

  http://www.bravissimo.com/

  VastaaPoista